Panasonic PSP

Als Panasonic PSP dealer mogen wij proeven aan verschillende producten van Panasonic. Op deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van alle tips en tricks, reviews en mogelijk ook previews van Panasonic producten.

Logo_Panasonic_black

Panasonic Lumix TZ200

De Panasonic Lumix TZ100 heeft een opvolger en deze heet de TZ200. Met de Leica lens, grote sensor en 15x zoombereik is dit de ideale travelzoomcamera.

Dit bereik lijkt misschien weinig als u kijkt naar andere compact camera’s maar door de grote sensor in deze camera is de kwaliteit veel hoger en heeft u veel meer beeld om achteraf nog te croppen. U heeft alles wat u maar wil van groothoek tot tele en met de minimale scherpstelafstand van 3cm is hij ook perfect voor macro.
Uiteraard beschikt de TZ200 over alle functies die u gewend bent van de Panasonic camera’s. 4K foto, 4K video, postfocus en een heldere zoeker zijn allemaal aanwezig en met de wifi functies kunt u de foto’s gemakkelijk delen met de wereld.

Uiteraard kunt u altijd bij ons in de winkel langskomen voor meer informatie.

Panasonic HC-VXF1 en de HC-VX1

De nieuwste camcorders van Panasonic heten de HC-VXF1 en de HC-VX1.

De HC-VXF1 en de HC-VX1 leggen 4K beelden vast op een 1/2.5 inch sensor. De Leica Dicomar 1.8 lens zorgt voor de subtiele nuances en schaduwtinten die u van Leica lenzen gewend bent. Door de 24x optische zoom heeft de lens een bereik van 25mm groothoek tot 600mm telezoom. Hiermee leg je grote groepen mensen vast en haal je onderwerpen dichtbij.
Deze camera’s zijn voorzien van 5 assige beeldstabilisatie die alle trillingen van uw hand wegneemt.

De VXF1 heeft een mooie heldere zoeker waardoor u ook bij zeer veel zon zonder moeite kunt filmen.

Panasonic Lumix G9

Panasonic heeft zojuist een nieuwe camera aangekondigd, De Panasonic Lumix G9.

De Panasonic Lumix DC-G9 is de meest geavanceerde digitale camera die het Japanse concern ooit gefabriceerd heeft. Mede dankzij de weersbestendige behuizing en de enorme snelheid is de Lumix G9 uitermate geschikt voor outdoor- en natuurfotografen.

Panasonic G9 body

De systeemcamera heeft een magnesiumlegering behuizing. De camera body is spatwater- en stofdicht en vorstbestendig tot -10 graden Celsius, waardoor elke outdoor fotograaf zorgeloos met de camera op pad kan. Verder is de Lumix G9 voorzien van twee SD-geheugenkaartsleuven (beide UHS-II compatibel), deze kunnen gebruikt worden als extra opslag, als back-up of voor verschillende soorten media (ene kaart foto’s, andere video’s).

5-assige beeldstabilisatie

De Panasonic Lumix G9 professionele systeemcamera biedt niet alleen een indrukwekkende resolutie en beeldkwaliteit. De camera is tevens voorzien van een verbeterde ingebouwde beeldstabilisatie, die tot 6,5 stops langere sluitertijden mogelijk maakt. De 5-assige Dual I.S. kan ongewenste cameratrillingen nog beter onderdrukken, de verbeteringen zijn met name merkbaar bij teleopnames en in situaties met slechte lichtomstandigheden. De beeldstabilisatie werkt zowel voor foto als video opnames.

Panasonic Lumix G9 een snelle systeemcamera

Ook het autofocus systeem is verbeterd, tot groot genoegen van actiefotografen. Het aantal scherpstelpunten is uitgebreid van 49 naar 225. De Panasonic G9 heeft slechts 0,04 seconde nodig om scherp te stellen, het is daarmee het snelste AF die momenteel verkrijgbaar is in een systeemcamera. Voorheen was Sony koploper, die in 2016 de A6300 lanceerde met een AF van 0,05 seconde. Ook de nieuwere A6500 heeft hetzelfde autofocus systeem.

De professionele systeemcamera heeft tevens een indrukwekkende framesnelheid. De Lumix G9 maakt burst-opnames met een snelheid van 20 fps bij AFC (continue AF) en 60 fps bij AFS (enkelvoudig AF). Zoals we inmiddels van Panasonic gewend zijn ontbreken ook de 4K Photo en 6K Photo mode niet.

Elektronische zoeker en Kantelbaar touch display

Voor het maken van de juiste compositie is de Panasonic Lumix G9 uitgerust met een OLED Live View Finder met een indrukwekkende vergrotingsfactor van 0,83x. Door de toepassing van OLED worden beelden vloeiend weergegeven bij 120 fps en is de respons zeer snel met een minimale vertraging (minder dan 0,005 sec.). De hoge contrastratio van 10.000:1 zorgt voor extra goed zicht.

Daarnaast is er een 3.0-inch kantelbare touchscreen display voorhanden met een resolutie van 1,040,000 pixels. Ook is er bovenop de camera een status display geïmplementeerd, die het maken van opnames nog comfortabeler maakt. De Panasonic Lumix DC-G9 beschikt zowel over Bluetooth als WiFi connectiviteit, zo kunnen gemaakte opnames eenvoudig gedeeld worden.

80 megapixel High Resolution modus

Het nieuwe topmodel beschikt over een 20,3 megapixel Digital Live MOS sensor zonder AA-filter. Daarnaast is de Panasonic G9 voorzien van een High Resolution modus om 80 megapixel equivalente beelden (10368 x 7776 pixels) in JPEG en RAW te schieten. Om deze beelden te maken voegt de camera 8 opeenvolgende opnames samen, terwijl de sensor zich verplaatst. Het is een ideale functie voor landschapsfotografie.

Uiteraard is ook voor de g9 een groot scala aan lenzen te verkrijgen en onder andere een battery grip.

Dual Native ISO

De nieuwste camera van Panasonic, de Panasonic Lumix GH5S, presteert uitermate goed bij weinig licht. Dit is te danken aan de Dual Native ISO, een techniek die terug te vinden is in de professionele videocamera’s van Panasonic zoals de Varicam 35 4K met een prijskaartje van ongeveer €20.000.

Dual Native ISO houdt in dat de sensor 2 read out circuits heeft, 1 die is geoptimaliseerd voor een lagere ISO en 1 voor een hogere ISO. Hierdoor is het mogelijk om met een hogere ISO te filmen zonder extra ruis.

Panasonic Lumix GH5S

Panasonic’s vlaggenschip op het gebied van video, de GH5, krijgt een opvolger; de GH5S.

De GH5 werd door Panasonic de ultieme hybride camera genoemd, voor foto en video. De G9 is volgens hen de ultieme fotocamera en de GH5S de ultieme video camera.
De 20 MP sensor is vervangen door een 10.2 MP sensor waardoor de pixels bijna 2 keer zo groot zijn. Dit zorgt voor meer details in uw beelden.

Kortom als u een stap verder wil met video, dan is de GH5S DE camera voor u.

Panasonic Lumix GH5

De Panasonic Lumix GH-5 is een mirrorless camera die gericht is op de videografen. De GH5 volgt de veelgeprezen GH4 op, deze beschikte al over 4k 30fps video en Panasonic had dus een naam hoog te houden met de GH5.

De GH5 heeft een aantal verbeterpunten ten opzichte van zijn voorganger. De camera filmt in 4k met 60 frames per seconden en 10 bit kleurendiepte.  De 4.2.2. subsampeling zorgt ervoor dat er meer kleurinformatie in de film te vinden is ten opzichte van de 4.2.0. van zijn voorganger.

Naast video werkt de GH5 ook perfect voor foto’s. De 20,3 megapixel sensor heeft geen lowpass filter waardoor de foto’s scherper worden. De nieuw Venus Engine verwerkt foto’s tot 1.3 keer sneller als voorgaande camera’s. Deze Venus Engine analyseert elke pixel en ‘ziet’ of op de pixel een belangrijk gedeelte van de foto te zien is. Dat belangrijk gedeelte kan een rand van een onderwerp zijn. De processor weet vervolgens wat hij met de diverse pixels moet doen om deze optimaal te verwerken.

Een ander speerpunt van de GH5 is 6K foto. Bij 4K foto kon je uit een reeks opnamen een 8 megapixel foto halen, met 6k foto wordt dit een 18 megapixel. De functie werkt op dezelfde manier maar dan met een veel hogere resolutie.

Ook de beeldstabilisatie is verbeterd ten opzichte van de GH4. De GH5 maakt gebruik van Dual I.S. door de stabilisatie in de lens te combineren met de stabilisatie in de body.

G9: HighRes Mode

Het nieuwste vlaggenschip van Panasonic is de Panasonic G9. Deze camera heeft nagenoeg dezelfde bouw als de GH-5 maar is meer gericht op de fotografen als op de videografen.

Eén van de functies die de G9 er uit laat springen is de 80MP HighRes mode. Met deze functie maakt de G9 een raw bestand van 80 megapixels. Dit doet de camera door 8 foto’s te maken en voor elke foto de sensor een halve pixel op te schuiven, deze foto’s combineert de G9 daarna tot 1 groot bestand.

Deze functie is is ideaal voor mensen die graag landschaps-, interieur- of studio productfoto's maken. Foto's waarin bewegende elementen zitten zijn minder ideaal voor deze functie.

Panasonic G80

De Panasonic Lumix G80 is een mirrorless camera met de super kwaliteit die we gewend zijn van Panasonic. De weather proof body is in combinatie met de 12-60mm van Panasonic de ideale set voor de outdoorsmensen. Deze spatwaterdichte en stofdichte combinatie presteert in nagenoeg alle weersomstandig perfect.

De G80 beschikt over de nieuwste Dual I.S. Dit houdt in dat de camera stabilisatie in de body combineert met stabilisatie in de lens(mits deze in de lens zit), dit helpt om de trillingen van uw hand tegen te gaan en zo scherpere foto’s te maken.

Uiteraard zitten de functies als 4K video, 4K foto, post focus en focus stacking ook in deze camera. Kortom, de G80 is een compacte en lichte camera, makkelijk in het gebruik en ook nog eens weatherproof. Komt u gerust langs in onze winkel, en vraag naar de mogelijkheden.