Panasonic PSP

Als Panasonic PSP dealer mogen wij proeven aan verschillende producten van Panasonic. Op deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van alle tips en tricks, reviews en mogelijk ook previews van Panasonic producten.

Logo_Panasonic_black

Panasonic Lumix S5

Het nieuwste lid van de Panasonic S lijn is de Panasonic S5. Met dit nieuwe toestel heeft Panasonic gehoor gegeven aan een aantal wensen van de consumenten.
De S5 is een stuk lichter en kleiner als de S1 maar bied toch dezelfde beeldkwaliteit, op filmgebied stak de S5 zelfs iets boven de S1 uit.

Met de lancering van de Panasonic S5 is ook het gehele autofocus systeem vernieuwd. Dit betekent dat de S5 naast lichaam en gezicht/oog detectie ook hoofddetectie bied. Hierdoor blijft de focus op de juiste persoon, zelfs als het gezicht niet in beeld is. De lichaamsdetectie in de S5 is 5x zo snel als die in de S1 en de gezichtsdetectie 2x zo snel. Om te zorgen dat de Panasonic Lumix S1 serie niet achterblijft is er een firmware update beschikbaar die hetzelfde autofocus systeem invoert als in de S5.

De Panasonic Lumix S5 heeft, net als de G90, ook de Live Composite mode. In deze modus is het mogelijk om met extreem lange sluitertijden te werken zonder dat de foto overbelicht wordt. Deze stand is ideaal voor het fotograferen van bijvoorbeeld vuurwerk of onweer.

Als u op zoek bent naar een volwaardige full frame systeemcamera met een heel groot lensaanbod maar toch in een lichte en compacte body, dan is de Panasonic Lumix S5 de camera voor u.

Panasonic Lumix G90

Panasonic G7, G80 en G90
Langzaam maar zeker komen er steeds meer syteemcamera’s op de markt en welk type is nou geschikt voor u?
Vandaag gaan we eens kijken naar 3 Panasonic systeemcamera’s, de Panasonic Lumix G7, de G80 en de G90. Op het eerste oog lijken ze erg veel op elkaar maar er zijn toch grote verschillen aan de binnenkant.
Alle 3 de camera’s hebben een spiegelreflex stijl body, Micro Four Thirds sensor en mount, een draaiknop voor de PASM en scene selectie en een draaiknop voor de snelheid(single, burst, 4k foto en zelfontspanner) op handige plekken. Als we echter wat verder gaan kijken dan worden de verschillen duidelijk.
De Panasonic Lumix G7 is het eerst uitgebracht van deze 3 en ook de minst uitgebreide variant. Dit betekent zeker niet dat het een mindere camera is.
De G7 heeft een 16 megapixel sensor en beschikt over 49 autofocus punten. Naast de standaard 7 beelden kunt u ook kiezen voor de 4K fotomodus. In deze stand schiet de camera met 30 beelden per seconden zolang u de ontspanknop ingedrukt houdt. Hierna kunt u door deze beelden heen bladeren en de mooiste beelden opslaan als een 8 megapixel bestand.
Met 410 gram is de G7 de lichtste van de 3, de grote grip zorgt ervoor dat u de camera prettig vast kan houden en alle knoppen die nodig zijn voor het instellen en bedienen van de camera zijn zo geplaatst dat u er gemakkelijk bij kan.

De Panasonic Lumix G80 is een flinke upgrade vanaf de G7. Naast de 4K fotomodus schiet de G80 standaard op 9 beelden per seconden. De sensor heeft zelf geen upgrade gehad maar is de vertrouwde sensor uit de G7. De camera is iets zwaarder(505 gram) door onder andere de weather sealing en In Body Image Stabilization. De weathersealing zorgt er, in combinatie met weathersealed objectieven, voor dat u in een flinke regenbui of stoffige omgeving met een gerust hart door kan fotograferen. De rubberen afdichtingen rond de lensmount en diverse openingen geven stof en vocht geen kans.
De stabilisatie in de body werkt samen met de stabilisatie in de lens en zorgt voor een indrukwekkende 5.5 stops stabilisatie, hierdoor kunt u in donkere situaties veel langer uit de hand fotograferen. Ook heeft u hierdoor de optie om lenzen te gebruiken zonder stabilisatie en toch te genieten van het gemak van stabilisatie.

De nieuwste van de 3 is de Panasonic Lumix G90, uitgebracht in 2019. Net als zijn voorganger, de G80, is de G90 weathersealed, is hij voorzien van stabilisatie en kan hij naast 4K foto tot wel 9 beelden per seconde halen. De camera is iets zwaarder, maar met zijn 536 gram zeker nog goed te hanteren.
De G90 lijkt in veel opzichten op zijn voorganger, maar hij heeft ook veel overgenomen van de semi professionele Panasonic Lumix G9. Naast de 20.3 megapixel sensor en de snellere processor zijn er ook een aantal uiterlijke kenmerken overgenomen. De grip is bekleed met iets ruwer materiaal wat veel wegheeft van de bekleding van de G9 en net achter de ontspanknop zijn 3 knoppen toegevoegd. Met deze knoppen kunt u eenvoudig de ISO, witbalans en belichtingscompensatie aanpassen.
Naast de 4K foto functie en de Postfocus modus heeft de G90 een voor Panasonic nieuwe functie. De live composite mode. Deze stand heeft veel weg van de bulb modus die op veel camera’s zit maar werkt toch op een andere manier. In plaats van constant al het licht op te vangen, wordt in deze stand 1 basisbeeld gemaakt en daarna worden alleen nieuwe lichtbronnen geregistreerd. Op deze manier kun je prachtig tekenen met licht, passerende auto’s fotograferen of bijvoorbeeld beweging van sterren of bliksem vastleggen.

Panasonic Lumix G90

Niet alleen in de premium compact camera’s heeft Panasonic nieuws, ook in de systeemcamera’s is er nieuws. De zeer Populaire Panasonic Lumix G80 heeft een zeer waardige opvolger.
De 20 megapixel sensor en mogelijkheid om in V-Log te filmen, heeft de G90 meegekregen uit de G9 en de GH-5. Dit maakt de G90 een zeer aantrekkelijke systeemcamera.

De G90 is niet alleen zeer goede foto camera maar ook een krachtige film camera. Er zijn een aantal functies overgenomen vanuit de GH-5, waaronder dus de V-Log modus. Dit in combinatie met het 3 inch draai/kantelbare scherm, microfoon ingang, koptelefoon ingang, Dual I.S.2 Beeld stabilisatie en 4K filmoptie maakt duidelijk dat de G90 zeker meekomt op film gebied.

Net als zijn voorganger is de G90 volledig weathersealed. Dit is iets wat Panasonic zeer serieus neemt . Steeds meer objectieven worden geleverd met weathersealing en zorgen daarmee voor een perfecte outdoor combinatie.

De G90 is een prachtige opvolger van de G80 waarbij film en fotografie perfect in balans zijn. Eén van de functies die voor de fotografen interessant is, is de live view composite recording. Deze functie kennen we uit de Olympus systeemcamera’s en is ideaal voor het fotograferen van bijvoorbeeld vuurwerk of sterren.
De camera staat als het ware in bulb modus en zorgt ervoor dat de achtergrond goed belicht wordt. Normaal zorgt dit er voor dat delen waar constant licht is, zoals een gebouw, al snel overbelicht wordt. Live view composite recording herkent delen waar licht hetzelfde blijft en zal alleen de nieuw belichte delen aan de foto toevoegen. Hierdoor komt vuurwerk heel mooi uit en is bijvoor Light painting zeer goed te doen.

Panasonic Lumix FZ1000II

FZ1000 II

De nieuwste premium compact camera van Panasonic is de FZ1000II. Deze camera heeft een 20.1 megapixel 1 inch sensor met een 16x optische zoom Leica lens. Ook heeft deze camera het Panasonic 5 assige hybride O.I.S.+ systeem met Level Shot functie, dit houdt in dat de camera horizontale lijnen detecteert en zorgt dat deze recht blijven tijdens het fotograferen.

Naast 12 beelden per seconde in de volledige resolutie beschikt de FZ1000II ook over de 4k fotomodus met auto marking. Auto marking zoekt in een 4K fotoreeks beelden die eruit springen en laat deze aan u zien zodat het uitzoeken sneller en makkelijker gaat.

Aan de achterkant van de camera vinden we een 3 inch draaibaar 1.24M-dot scherm en een 2.36M-dot zoeker.
De FZ1000II beschikt over bluetooth en WIFI voor een draadloze verbinding met uw smartapparaat. De oplaadbare Li-Ion accu gaat tot wel 440 foto’s mee.
Als u op zoek bent naar een camera met de kwaliteit en de vorm van een spiegelreflex, maar het gebruiksgemak van een compact camera dan is de FZ1000II wellicht iets voor u.
Kom gerust langs in onze winkel voor meer informatie.

Panasonic Lumix GX9

De Panasonic Lumix GX9 is de opvolger van de prijswinnende GX8. De GX9 is een kleine, lichte en compacte systeemcamera die ideaal is voor bijvoorbeeld straatfotografie.

De nieuwe 20.3 megapixel sensor zorgt , in combinatie met de razendsnelle Venus Engine processor, voor een uitstekende beeldkwaliteit en een razendsnelle autofocus van 0.07 seconden. De GX9 heeft een uitmuntend dynamisch bereik, dit wordt gerealiseerd door het afzonder detecteren van kleurtoon, verzadiging en helderheid.

De Panasonic Lumix GX9 heeft een kantelbare zoeker waardoor u zelfs in de lastigste situaties de zeer heldere zoeker kunt gebruiken. Naast de zoeker beschikt hij uiteraard ook over kantelbare touchscreen. Deze combinatie is ongekend in een camera in deze prijsklasse.

De stabilisatie in de GX9 zorgt ervoor dat u in veel situaties uw statief thuis kan laten. De 5 assige beeldstabilisatie zorgt voor een verbluffende 4 stops winst!
Uiteraard zit de welbekende 4k foto en video functies van Pansonic ook in deze camera. De 4k foto maakt een filmpje van 30 beelden per seconden waar u het beste beeld uit kan kiezen en opslaan als foto.

Panasonic Lumix TZ200

De Panasonic Lumix TZ100 heeft een opvolger en deze heet de TZ200. Met de Leica lens, grote sensor en 15x zoombereik is dit de ideale travelzoomcamera.

Dit bereik lijkt misschien weinig als u kijkt naar andere compact camera’s maar door de grote sensor in deze camera is de kwaliteit veel hoger en heeft u veel meer beeld om achteraf nog te croppen. U heeft alles wat u maar wil van groothoek tot tele en met de minimale scherpstelafstand van 3cm is hij ook perfect voor macro.
Uiteraard beschikt de TZ200 over alle functies die u gewend bent van de Panasonic camera’s. 4K foto, 4K video, postfocus en een heldere zoeker zijn allemaal aanwezig en met de wifi functies kunt u de foto’s gemakkelijk delen met de wereld.

Uiteraard kunt u altijd bij ons in de winkel langskomen voor meer informatie.

G9 80MP high res mode

De panasonic G9 heeft een 20.3 megapixel Micro Four Thirds sensor zonder low-pass filter voor meer scherpte in uw foto’s. Naast de standaard 20 MP foto’s beschikt de G9 over een aantal verschillende opnamestanden. Alle systeemcamera’s van Panasonic en nagenoeg alle compact camera’s beschikken over 4K fotomodus. In deze stand schiet u met 30 beelden per seconden een reeks foto’s van 8 megapixels waar u de beste uit kan kiezen.
Naast 4K beschikt de G9 ook over 6K foto. Dit werkt hetzelfde als de 4K fotomodus maar in plaats van 8MP schiet u dan in 12MP.

De mooiste functie die de G9 heeft is toch wel de 80MP High Resolution Mode. In deze stand maakt de camera 8 foto’s waarbij elke foto 1 pixel is opgeschoven en combineert deze tot een bestand met zeer hoge resolutie. Deze stand is ideaal voor stilstaande objecten zoals bijvoorbeeld bij productfotografie.

Firmware update G9 en GH5/S

Geregeld worden er nieuwe firmware updates uitgebracht voor verschillende camera's. Hierin worden nieuwe functies toegevoegd of er worden problemen en fouten opgelost.

Onlangs is er voor de Panasonic G9 versie 1.2 uitgebracht, deze update kunt u hier vinden:
https://www.panasonic.com/global/consumer/lumix/g9_firmware.html

Voor de GH5 kunt u de update hier vinden:
https://www.panasonic.com/global/consumer/lumix/gh5_firmware.html

En voor de GH5S hier:
https://www.panasonic.com/global/consumer/lumix/gh5s_firmware.html

U kunt de update zelf uitvoeren maar als u dit liever niet zelf doet is er de mogelijkheid dat wij dit voor u doen. Vraag er naar in onze winkel.

Panasonic Lumix S1 en S1R

De beurs voor al het nieuws op fotografie is weer geweest en daar zijn een heleboel nieuwe producten aan gekondigd.

1 van de merken waar iedereen op zat te wachten is natuurlijk Panasonic. De geruchten gingen al een poos rond maar ze hebben 2 full frame systeemcameras aangekondigd, de S1R en de S1.
De S1R heeft een 47 megapixel full frame sensor en de S1 heeft een 24 megapixel full frame sensor. Beide camera’s zijn voorzien van alle bekende snufjes van Panasonic. Voor de fullframe camera’s hebben ze geen nieuwe mount ontwikkeld zoals Canon en Nikon voor hun FF camera's, maar ze hebben gebruik gemaakt van de al bestaande Leica SL mount. Naast de bestaande lineup van Leica fullframe lenzen, komt Panasonic ook met 3 nieuwe lenzen bij de lancering. De 50mm 1.4, 24-105 en een 70-200mm.

Ze hebben allebei een kaartslot voor SD kaarten en 1 voor de nieuwere XQD kaarten. Dit zorgt er voor dat je nooit meer opslagtekort hebt op je camera.
Ze hebben nog niet alles bekendgemaakt en op dit moment hebben ze alleen prototypes van de camera, maar zodra er meer bekend is hoort u het uiteraard.

De nieuwe S1 en S1R camera van Panasonic deelt de L mount met Leica en Sigma. Hierdoor is er een veel groter aanbod van hoge kwaliteit lenzen en start Panasonic meteen met een mooi lensaanbod. Uiteraard zullen ook alle nieuwe Panasonic lenzen compatible zijn met de Leica SL camera’s.
Ook is er aangekondigd dat Sigma met een nieuwe camera komt die de L mount gaat gebruiken. Hierdoor zal Sigma, die vooral bekend zijn van hun lenzen, zorgen voor een mooie uitbreiding van het lensaanbod voor de L mount.

Panasonic LX100 II

Panasonic heeft naast de gewone compact camera’s en de systeemcamera’s nog een perfecte tussenoplossing, de premium compact camera’s. Deze camera’s hebben het gemak en formaat van een compact camera maar dan met een grote sensor.

De nieuwste camera in deze lijn is de Panasonic Lumix LX100 II. Panasonic weet dat je niet moet rommelen aan een goed ontwerp en hebben met de opvolger van de LX100 hetzelfde design en dezelfde super kwaliteit lens gehouden.
De grootste verandering zit in de sensor, ze hebben dezelfde sensor gebruikt als in de GX9. De GX9 haalde uit deze sensor 20.3 megapixels en de LX100 II gebruikt een kleiner deel waardoor hij uitkomt op 17 megapixels.
De camera gebruikt slechts een deel van de sensor omdat hij gebruikt maakt van het multi aspect systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je met een schakelaar bij de lens moeiteloos kunt wissel tussen verschillende verhoudingen zonder kwaliteitsverlies.
De LX100 II heeft voor bijna elke instelling zijn eigen bediening. De sluitertijd bovenop met een grote draaiknop, het diafragma met een ring om de lens en belichtingscompensatie met een draaiknop. De instelring om de lens kan verschillende functies krijgen, van het wisselen van de iso tot aan de afstellen van de witbalans.

Als u een compact camera zoekt met de kwaliteit van systeemcamera dan is de LX100 II echt DE camera voor u.

G9 cashback en Leica verdubbelaar verlengd

U zult inmiddels wel weten dat bij een goede kwaliteit camera een goede kwaliteit lens hoort. Panasonic werkt hiervoor samen met Leica en zoals bekend is staat Leica voor kwaliteit.

Er was al een cashback voor de Panasonic G9 en zelfs een verdubbelaar voor de combinatie met Leica objectieven. Panasonic heeft de smaak goed te pakken en heeft besloten om de actie te verlengen tot 31 juli.

Koopt u voor 31 juli een Panasonic G9 met Leica objectief dan krijgt u €200 retour van Panasonic.

Leica 50-200 product preview

Om het beste uit uw camera te halen is een goede lens een heel belangrijk onderdeel. De Leica DG 50-200 2.8-4 is de nieuwste lens voor Panasonic Lumix camera’s met de uitstekende Leica kwaliteit. Het bereik van 50-200mm(100-400mm omgerekend naar full frame) zorgt er voor dat u niet snel meer een tekort heeft aan zoombereik.
Elke lens binnen dit objectief is voorzien van Nano coating die ghosting(dubbelbeelen) en flaring(lichtvlekken) tegengaat. De power I.O.S. zorgt ervoor dat u zelfs met minder licht zorgeloos de mooiste beelden kunt maken.
Dit Leica objectief is stof en spatwaterdicht en in combinatie met een stof en spat waterdichte body kunt u ongestoord de natuur in en zelfs bij een fikse regenbui hoeft u zich geen zorgen te maken.
U kunt bij ons altijd terecht voor meer informatie.

Panasonic Lumix G9 Leica verdubbelaar

Het vlaggenschip van de Panasonic Lumix fotocamera’s is de G9. Deze camera is voorzien van alle functies die panasonic in zijn camera’s kan stoppen. 4K fotomodus, postfocus en High Res Photo mode zijn maar een paar van de vele functies. Om het allerbeste uit uw G9 te halen raden Panasonic en wij aan om de superieure Leica lenzen te gebruiken. Leica staat al jaren bekend om hoge kwaliteit en dat is anno 2018 niet veranderd.

Als u voor 30 juni een G9 koopt krijgt u €100 cashback en als u er 1 van de geselecteerde Leica lenzen erbij koopt wordt deze cashback zelfs verdubbelt naar €200!

Panasonic Lumix GX9

Panasonic heeft een nieuw camera uitgebracht, de Panasonic GX9. De GX9 is de opvolger van zowel de GX8 als de GX80.

Deze nieuwe camera heeft niet het traditionele uiterlijk van een spiegelreflex zoals de G9 maar gaat voor het slanke en compacte uiterlijk van de meetzoeker camera’s. Hierdoor is de camera zeer geschikt voor straatfotografie en bijvoorbeeld vakantie. De instelwieltjes zijn zo geplaatst dat u gemakkelijk met duim en wijsvinger alle instellingen kunt aanpassen. De heldere zoeker op de zoeker op de GX9 is net zoals het scherm te kantelen. Hierdoor kunt u ook vanuit een laag standpunt gebruik maken van de zoeker.
De GX9 beschikt over Low Light AF, dit houdt in dat u bij zeer weinig omgevingslicht alsnog gebruikt kunt maken van autofocus. Dit is weliswaar trager als bij normale lichtomstandigheden, maar er zijn zeer veel camera’s die dan niet eens meer scherp kunnen stellen.

Uitaraard is deze compacte camera met super kwaliteit bij Foto Anno Bakker in Hoogeveen te bestellen.

Panasonic HC-VXF1 en de HC-VX1

De nieuwste camcorders van Panasonic heten de HC-VXF1 en de HC-VX1.

De HC-VXF1 en de HC-VX1 leggen 4K beelden vast op een 1/2.5 inch sensor. De Leica Dicomar 1.8 lens zorgt voor de subtiele nuances en schaduwtinten die u van Leica lenzen gewend bent. Door de 24x optische zoom heeft de lens een bereik van 25mm groothoek tot 600mm telezoom. Hiermee leg je grote groepen mensen vast en haal je onderwerpen dichtbij.
Deze camera’s zijn voorzien van 5 assige beeldstabilisatie die alle trillingen van uw hand wegneemt.

De VXF1 heeft een mooie heldere zoeker waardoor u ook bij zeer veel zon zonder moeite kunt filmen.

Panasonic Lumix G9

Panasonic heeft zojuist een nieuwe camera aangekondigd, De Panasonic Lumix G9.

De Panasonic Lumix DC-G9 is de meest geavanceerde digitale camera die het Japanse concern ooit gefabriceerd heeft. Mede dankzij de weersbestendige behuizing en de enorme snelheid is de Lumix G9 uitermate geschikt voor outdoor- en natuurfotografen.

Panasonic G9 body

De systeemcamera heeft een magnesiumlegering behuizing. De camera body is spatwater- en stofdicht en vorstbestendig tot -10 graden Celsius, waardoor elke outdoor fotograaf zorgeloos met de camera op pad kan. Verder is de Lumix G9 voorzien van twee SD-geheugenkaartsleuven (beide UHS-II compatibel), deze kunnen gebruikt worden als extra opslag, als back-up of voor verschillende soorten media (ene kaart foto’s, andere video’s).

5-assige beeldstabilisatie

De Panasonic Lumix G9 professionele systeemcamera biedt niet alleen een indrukwekkende resolutie en beeldkwaliteit. De camera is tevens voorzien van een verbeterde ingebouwde beeldstabilisatie, die tot 6,5 stops langere sluitertijden mogelijk maakt. De 5-assige Dual I.S. kan ongewenste cameratrillingen nog beter onderdrukken, de verbeteringen zijn met name merkbaar bij teleopnames en in situaties met slechte lichtomstandigheden. De beeldstabilisatie werkt zowel voor foto als video opnames.

Panasonic Lumix G9 een snelle systeemcamera

Ook het autofocus systeem is verbeterd, tot groot genoegen van actiefotografen. Het aantal scherpstelpunten is uitgebreid van 49 naar 225. De Panasonic G9 heeft slechts 0,04 seconde nodig om scherp te stellen, het is daarmee het snelste AF die momenteel verkrijgbaar is in een systeemcamera. Voorheen was Sony koploper, die in 2016 de A6300 lanceerde met een AF van 0,05 seconde. Ook de nieuwere A6500 heeft hetzelfde autofocus systeem.

De professionele systeemcamera heeft tevens een indrukwekkende framesnelheid. De Lumix G9 maakt burst-opnames met een snelheid van 20 fps bij AFC (continue AF) en 60 fps bij AFS (enkelvoudig AF). Zoals we inmiddels van Panasonic gewend zijn ontbreken ook de 4K Photo en 6K Photo mode niet.

Elektronische zoeker en Kantelbaar touch display

Voor het maken van de juiste compositie is de Panasonic Lumix G9 uitgerust met een OLED Live View Finder met een indrukwekkende vergrotingsfactor van 0,83x. Door de toepassing van OLED worden beelden vloeiend weergegeven bij 120 fps en is de respons zeer snel met een minimale vertraging (minder dan 0,005 sec.). De hoge contrastratio van 10.000:1 zorgt voor extra goed zicht.

Daarnaast is er een 3.0-inch kantelbare touchscreen display voorhanden met een resolutie van 1,040,000 pixels. Ook is er bovenop de camera een status display geïmplementeerd, die het maken van opnames nog comfortabeler maakt. De Panasonic Lumix DC-G9 beschikt zowel over Bluetooth als WiFi connectiviteit, zo kunnen gemaakte opnames eenvoudig gedeeld worden.

80 megapixel High Resolution modus

Het nieuwe topmodel beschikt over een 20,3 megapixel Digital Live MOS sensor zonder AA-filter. Daarnaast is de Panasonic G9 voorzien van een High Resolution modus om 80 megapixel equivalente beelden (10368 x 7776 pixels) in JPEG en RAW te schieten. Om deze beelden te maken voegt de camera 8 opeenvolgende opnames samen, terwijl de sensor zich verplaatst. Het is een ideale functie voor landschapsfotografie.

Uiteraard is ook voor de g9 een groot scala aan lenzen te verkrijgen en onder andere een battery grip.

Dual Native ISO

De nieuwste camera van Panasonic, de Panasonic Lumix GH5S, presteert uitermate goed bij weinig licht. Dit is te danken aan de Dual Native ISO, een techniek die terug te vinden is in de professionele videocamera’s van Panasonic zoals de Varicam 35 4K met een prijskaartje van ongeveer €20.000.

Dual Native ISO houdt in dat de sensor 2 read out circuits heeft, 1 die is geoptimaliseerd voor een lagere ISO en 1 voor een hogere ISO. Hierdoor is het mogelijk om met een hogere ISO te filmen zonder extra ruis.

Panasonic Lumix GH5S

Panasonic’s vlaggenschip op het gebied van video, de GH5, krijgt een opvolger; de GH5S.

De GH5 werd door Panasonic de ultieme hybride camera genoemd, voor foto en video. De G9 is volgens hen de ultieme fotocamera en de GH5S de ultieme video camera.
De 20 MP sensor is vervangen door een 10.2 MP sensor waardoor de pixels bijna 2 keer zo groot zijn. Dit zorgt voor meer details in uw beelden.

Kortom als u een stap verder wil met video, dan is de GH5S DE camera voor u.

Panasonic Lumix GH5

De Panasonic Lumix GH-5 is een mirrorless camera die gericht is op de videografen. De GH5 volgt de veelgeprezen GH4 op, deze beschikte al over 4k 30fps video en Panasonic had dus een naam hoog te houden met de GH5.

De GH5 heeft een aantal verbeterpunten ten opzichte van zijn voorganger. De camera filmt in 4k met 60 frames per seconden en 10 bit kleurendiepte.  De 4.2.2. subsampeling zorgt ervoor dat er meer kleurinformatie in de film te vinden is ten opzichte van de 4.2.0. van zijn voorganger.

Naast video werkt de GH5 ook perfect voor foto’s. De 20,3 megapixel sensor heeft geen lowpass filter waardoor de foto’s scherper worden. De nieuw Venus Engine verwerkt foto’s tot 1.3 keer sneller als voorgaande camera’s. Deze Venus Engine analyseert elke pixel en ‘ziet’ of op de pixel een belangrijk gedeelte van de foto te zien is. Dat belangrijk gedeelte kan een rand van een onderwerp zijn. De processor weet vervolgens wat hij met de diverse pixels moet doen om deze optimaal te verwerken.

Een ander speerpunt van de GH5 is 6K foto. Bij 4K foto kon je uit een reeks opnamen een 8 megapixel foto halen, met 6k foto wordt dit een 18 megapixel. De functie werkt op dezelfde manier maar dan met een veel hogere resolutie.

Ook de beeldstabilisatie is verbeterd ten opzichte van de GH4. De GH5 maakt gebruik van Dual I.S. door de stabilisatie in de lens te combineren met de stabilisatie in de body.

G9: HighRes Mode

Het nieuwste vlaggenschip van Panasonic is de Panasonic G9. Deze camera heeft nagenoeg dezelfde bouw als de GH-5 maar is meer gericht op de fotografen als op de videografen.

Eén van de functies die de G9 er uit laat springen is de 80MP HighRes mode. Met deze functie maakt de G9 een raw bestand van 80 megapixels. Dit doet de camera door 8 foto’s te maken en voor elke foto de sensor een halve pixel op te schuiven, deze foto’s combineert de G9 daarna tot 1 groot bestand.

Deze functie is is ideaal voor mensen die graag landschaps-, interieur- of studio productfoto's maken. Foto's waarin bewegende elementen zitten zijn minder ideaal voor deze functie.

Panasonic G80

De Panasonic Lumix G80 is een mirrorless camera met de super kwaliteit die we gewend zijn van Panasonic. De weather proof body is in combinatie met de 12-60mm van Panasonic de ideale set voor de outdoorsmensen. Deze spatwaterdichte en stofdichte combinatie presteert in nagenoeg alle weersomstandig perfect.

De G80 beschikt over de nieuwste Dual I.S. Dit houdt in dat de camera stabilisatie in de body combineert met stabilisatie in de lens(mits deze in de lens zit), dit helpt om de trillingen van uw hand tegen te gaan en zo scherpere foto’s te maken.

Uiteraard zitten de functies als 4K video, 4K foto, post focus en focus stacking ook in deze camera. Kortom, de G80 is een compacte en lichte camera, makkelijk in het gebruik en ook nog eens weatherproof. Komt u gerust langs in onze winkel, en vraag naar de mogelijkheden.